Een Eiffeltoren van e-waste ontstaat elke twee uur

Au. Dat komt neer op zo’n 53 miljoen ton e-waste per jaar. Wereldwijd kopen we meer nieuwe elektronica dan ooit en we behandelen ze als wegwerpcamera’s. Het is niet zo gek dat de planeet giftig wordt.

De onverantwoorde vernieuwing van elektronica moet later nu stoppen.

83% van alle elektronica eindigt stoffig in onze kasten. Totdat ze ‘waardeloos’ zijn en op de e-waste toren belanden.

We hebben zoveel nieuwe spullen. Er is genoeg om jaren mee vooruit te kunnen.

Het is essentieel om onze elektronica te recirculeren. Het feit dat 80% van alle afgedankte elektronica nog perfect functioneert schokte ons. 20% heeft een opfrissertje nodig of kan goed gerecycled worden.

Waarom hergebruiken we onze elektronica niet dan?

Kijk, dat vroegen wij ons ook af. Mensen vertelden ons dat gemak, privacy, en risico de grootste barrières zijn voor het kopen en verkopen van gebruikte elektronica. Daarnaast is niemand dol op een prijs bepalen, onderhandelen en proberen niet opgelicht te worden.

Daarom bouwden we

De eerste circulaire economie marktplaats om de levensduur van elektronica te verlengen. Oftewel een simpele manier om gebruikte elektronica te verkopen, kopen, of doneren.

Een circular first community.

Niet duurzaam als bijzaak, maar als vertrekpunt. Alles wat we doen, van kopen en verkopen tot repareren en recyclen, draagt bij aan een krimpende e-waste stapel. Wij geloven dat mensen beter zullen doen als duurzaamheid hand in hand gaat met gemak.

De wereld is klaar voor pre-owned elektronica.

Onze e-waste helden hebben al meer dan 10000 elektronische producten gerecirculeerd. Een NPS van 79 toont aan dat pre-owned het nieuwe chic zou kunnen zijn.

Op naar een wereld waarin alle elektronica in gebruik is.

Doe je mee?

Ontdek op recycle en repareer hoe Valyuu jouw oude elektronica van de e-waste stapel kan redden.

Ja, jij - bedrijf, refurbisher, recyclaar en reparateur.

Doe mee